01.10.2013

За фактами самовільного захоплення землі під автостоянки відкрито 6 кримінальних проваджень

Про це на брифінгу повідомив начальник управління столичної прокуратури Назар КОНСТАНТИНОВ.
За його словами, факти самовільного захоплення землі були встановлені в ході проведення масштабних перевірок діяльності усіх без виключення паркувальних майданчиків, що діють на території столиці.
«Перевірки ще тривають, але вже зараз є результати. Так, за висновками контролюючих органів, на території Дарницького та Деснянського районів столиці суб’єкти господарювання самовільно захопили близько 4 га землі для облаштування нічних автостоянок. Ці земельні ділянки використовуються підприємцями за відсутності будь-яких дозвільних документів. У зв''язку з чим вже розпочато 6 кримінальних проваджень за ст. 197-1 КК України», - наголосив прокурор.
Крім того, Н. КОНСТАНТИНОВ зауважив, що на даний час на розгляді в органах внутрішніх справ перебувають ще 11 заяв щодо самовільного захоплення земельних ділянок власниками парковок.
Начальник управління також відзначив, що на підставі виявлених порушень прокуратура Києва заявила 8 позовів щодо звільнення незаконно займаних ділянок загальною вартістю близько 70 млн гривень та повернення їх у користування територіальній громаді. Ще 5 аналогічних позовів було заявлено Київською міськдержадміністрацією.
Нагадаємо, на сьогодні у судах вже розглядаються 17 раніше заявлених позовів щодо розірвання договорів між КП «Київтранспарксервіс» та суб’єктами господарювання, які експлуатують паркувальні майданчики з порушеннями.
Як повідомлялося, за колективними зверненнями депутатів Київради прокуратура із залученням контролюючих органів організувала перевірку усіх без виключення паркмайданчиків з метою упорядкування цієї сфери господарської діяльності та приведення її у відповідність чинному законодавству.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3025