11.11.2013

За позовами прокуратури суд почав повертати ділянки, які незаконно експлуатувалися власниками столичних парковок

Рішеннями Господарського суду задоволено позови столичної прокуратури про звільнення та повернення київській громаді земельних ділянок, які протиправно експлуатувалися підприємцями під автостоянки на території Деснянського та Дарницького районів.
Зокрема, за позовом прокуратури Деснянського району суд розірвав договір оренди земельної ділянки по вул. Закревського, 42, та зобов’язав приватного підприємця, який в порушення умов договору самовільно збільшив кількість машиномісць на цій ділянці, звільнити орендовану землю та сплатити до бюджету майже 240 тис. гривень завданих збитків.
Крім того, своїм рішенням Господарський суд задовольнив позов столичної прокуратури та зобов’язав товариство звільнити та повернути територіальній громаді ділянку по вул. Руденка у Дарницькому районі міста Києва вартістю 230 тис гривень, договір оренди якої закінчився ще минулого року та не поновлювався.
Нагадаємо, загалом за результатами перевірки діяльності усіх без винятку столичних автостоянок прокуратура м. Києва заявила до Господарського суду 8 позовів про звільнення та повернення земельних ділянок площею понад 4 га та вартістю 70 млн гривень, які без правовстановлюючих документів використовуються підприємцями для надання послуг із паркування.
Також до Господарського суду прокуратурою в інтересах столичної громади пред’явлено 17 позовів до комерційних структур про стягнення несплачених до столичного бюджету коштів, у тому числі транспортного збору, на суму понад 2 млн гривень.
Судовий розгляд по вказаним позовам триває.
Крім цього, столичні правоохоронці здійснюють досудове розслідування у кримінальних провадженнях, розпочатих за фактами самовільного захоплення власниками парковок 14 земельних ділянок на території Києва, а також за фактами зловживань з боку службових осіб КП «По будівництву та експлуатації автостоянок та гаражів Дарницького району міста Києва», що призвели до збитків у сумі понад 10 млн. гривень.

Прес-служба прокуратури м. Києва

кількість переглядів: 3910