23.02.2015

Прокуратура звернулася до суду, щоб змусити суддю С. Волкову ознайомитись з матеріалами її справи


Шевченківській райсуд столиці розгляне клопотання прокуратури міста Києва щодо встановлення граничного строку для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження суддею Печерського райсуду столиці Світланою Волковою.

Про це повідомив прокурор міста Києва Сергій Юлдашев.

За його словами, слідчі столичної прокуратури завершили досудове розслідування за фактом постановлення С.Волковою завідомо неправосудного рішення. З 19 грудня 2014 року матеріали провадження відкриті для ознайомлення підозрюваній та її адвокатам. Однак до цього часу ані Волкова, ані її захисники так і не ознайомилися з матеріалами досудового слідства.

«Тобто вже більше двох місяців суддя Волкова та її адвокати свідомо затягують (саботують) цей процес, щоб не допустити направлення обвинувального акту до суду. І це при тому, що матеріали кримінального провадження складаються лише з 11 томів. Це, насправді, не так вже і багато», - наголосив прокурор.

У зв’язку з цим, столична прокуратура направила до районного суду клопотання про встановлення терміну для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження підозрюваною та її адвокатами.

Нагадаємо, 19 вересня 2014 року суддя Печерського суду Світлана Волкова прийняла рішення про звільнення з-під варти екс-командира роти спеціального призначення полку міліції особливого призначення "Беркут" при ГУМВС України в м. Києві Дмитра Садовника, який підозрюється у розстрілі 39 учасників акцій протесту на вул. Інститутській.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 375 КК України (винесення суддею завідомо неправосудного рішення, що спричинило тяжкі наслідки).

6 жовтня 2014 року судді С. Волковій повідомлено про підозру у вчиненні цього злочину.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2821