14.05.2014

Міська влада та прокуратура плідно співробітничатимуть заради інтересів киян - Хрещатик

На сьогодні наша держава переживає складний етап оновлення органів державного та місцевого самоврядування. Українці та кияни мають можливість отримати нарешті таку владу та правоохоронні органи, які справді захищатимуть їхні права та інтереси. На жаль, від попередніх «комплектів» влади мешканці столиці отримали цілу низку задавнених проблем, через які Київ не може зараз стабільно жити та розвиватися. Тож нова міська адміністрація планує плідно співпрацювати з правоохоронними органами, в тому числі зі столичною прокуратурою, аби навести лад в системі комунальної власності міста.Навіть у такі важкі для держави часи низка непорядних посадовців продовжує обкрадати киян. Про це під час міжвідомчої наради керівників органів влади та правоохоронних органів заявив прокурор міста Києва Микола Герасимюк. За його словами, результат діяльності прокуратури є прямим підтвердженням злочинної діяльності органів місцевої влади стосовно громади міста, нищення комунальної власності та розкрадання бюджету. А це, своєю чергою, призводить до суспільної напруги та зневіри громади до влади в цілому.

«Зверніть увагу, що лише в поточному році прокурорами на захист інтересів держави розпочато 42 кримінальні провадження, до відповідальності притягнуто 110 посадовців органів державного та місцевого самоврядування, відшкодовано більше 35 млн грн, з них 4,3 млн грн до держбюджету. Заявлено позовів на 128 млн грн. На комунальну власність припадає левова частка реагування — 18 кримінальних проваджень та позовів на 100 млн грн. І це все тільки упродовж 4-х місяців, у період надзвичайно важкий для держави. Тобто люди на майданах гинуть, а низка непорядних посадовців обкрадає киян, скориставшись ситуацією»,— наголосив пан Герасимюк та додав, що в нинішніх умовах масштабних перетворень в державі діяльність органів влади набуває більш вагомого значення.

Тож прокурор Києва закликав представників міської влади ретельніше ставитися до своїх обов’язків та нарешті навести в столиці порядок з тимчасовими спорудами. А правоохоронців зобов’язав принципово реагувати на всі порушення з боку посадових осіб органів місцевого самоврядування та сприяти чиновникам у їхній нелегкій роботі з вирішення міських проблем.

До такої плідної співпраці на благо киян готові і в міській адміністрації. Як заявив голова КМДА Володимир Бондаренко, ця міжвідомча нарада стане першим кроком до розв’язання цілої низки тих проблем, «які багато років поспіль створюють ситуацію в Києві, яку люди характеризують як суцільну корупцію, хабарництво та розбазарювання майна». «Місцеве самоврядування має три кити, на які воно опирається: фінанси, майно і земля. Й, на жаль, всі вони потонули»,— зазначив Володимир Бондаренко. За його словами, Київ наразі має бюджет майже вполовину менший, ніж зазвичай, тисячі кіосків в місті працюють, не сплачуючи жодної копійки до столичної скарбниці. Крім того, зараз «зависли» майже 2,5 тисячі земельних ділянок, які пройшли через Київраду, однак так і не були дооформлені. Ще одна проблема — тендери, які подекуди просто шокують нинішнього очільника міськдаміністрації. Це стосується фармацевтичних підприємств, хлібопекарної галузі та майже всіх сфер господарства міста.

«Ми ведемо кадрову заміну в департаментах і вимагаємо зовсім іншого підходу до цієї діяльності. Я впевнений, що тут ми знайдемо спільну мову. Нам треба працювати дружно, наводити порядок в системі комунальної власності. Адже це велетенський комплекс, який мав би годувати місто. Тож я ще раз закликаю до співпраці, якої раніше не було. Щоб діючи законно, діяти спільно»,— додав Володимир Бондаренко.
 
http://www.kreschatic.kiev.ua/ua/4465/art/1400006816.html

кількість переглядів: 1759