13.05.2014

Матеріали, пов’язані з подіями на Майдані, навмисно приховували - Урядовий кур'єр

Прокурори шукатимуть загублені злочини
 
Прокуратура Києва розпочала провадження щодо приховування міліцією злочинів проти активістів Майдану. Як повідомили у прес-службі цього відомства, внаслідок такої недбалості фактично не розслідували понад 350 фактів заподіяння громадянам тілесних ушкоджень під час подій у центрі столиці 18–20 лютого 2014 року.

«Ми продовжуємо процес люстрації»

«Через несумлінне ставлення працівників правоохоронних органів району до виконання своїх службових обов’язків відбулося приховування злочинів від обліку. Місцезнаходження 190 матеріалів цієї категорії, зареєстрованих Шевченківським райуправлінням ГУ МВС України в місті Києві, на цей час взагалі не відомо», — йдеться у повідомленні.

Як зазначають у прокуратурі, це унеможливило швидке, повне і неупереджене розслідування злочинів.

«Ми продовжуємо процес самоочищення і люстрації. Правоохоронці мали вносити дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань і проводити слідство. Цього не було зроблено. Це злочин, за який треба нести відповідальність», — зазначив прокурор м. Києва Микола Герасимюк.

З огляду на це прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження щодо керівників прокуратури та райуправління міліції Шевченківського району міста Києва за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

Досудове розслідування проводить слідче управління прокуратури міста Києва.

Нагадаємо, що під час протистояння у Києві 18–20 лютого загинули понад 80 осіб та сотні дістали поранення, найбільше — 20 лютого, коли було найінтенсивніше застосування вогнепальної зброї. Повідомлялося, що більшість людей загинули від куль снайперів, котрі влучали мітингувальникам у голову, серце та шию. Серед загиблих, у тому числі від поранень у голову, були працівники спецпідрозділу МВС «Беркут».
 
http://www.ukurier.gov.ua/uk/articles/materiali-povyazani-z-podiyami-na-majdani-navmisno/

кількість переглядів: 1285