25.11.2013

Діям учасників мітингу, а також заявам щодо працівників міліції буде надано правову оцінку

     Станом на 25 листопада до правоохоронних органів столиці надійшло 16 заяв та повідомлень про вчинення кримінальних правопорушень під час масових заходів у центрі Києва.

Зокрема, під час акції біля Кабінету Міністрів України 24 листопада із натовпу у бік міліціонерів було кинуто кілька димових шашок, шматки бруківки та застосовано сльозогінний газ. Крім того, деякі учасники мітингу, намагаючись відтіснити працівників міліції та прорватися до будівлі Уряду, зламали шлагбаум, чим нанесли державі матеріальну шкоду.
Наразі за вказаними фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 342 КК України (опір працівникові правоохоронного органу) та ч. 3 ст. 296 КК України (хуліганство).
Також столичною міліцією розпочато розслідування за фактом застосування з боку учасників мітингу фізичної сили при перешкоджанні виконанню рішення Окружного адміністративного суду м. Києва про заборону встановлювати малі архітектурні форми (намети) у центрі міста.
Крім того, слідчим управлінням прокуратури м.Києва розпочато досудове розслідування за повідомленням народного депутата України Андрія Парубія щодо спричинення йому тілесних ушкоджень з боку працівників міліції на Європейській площі вніч на 25 листопада. Вказана інформація також перевіряється в рамках кримінального провадження.
Наразі триває перевірка за повідомленнями у ЗМІ про можливі факти перешкоджання професійній діяльності декількох журналістів під час масових заходів, а також за фактом неправдивого повідомлення про замінування літака.
В рамках розслідування вказаних кримінальних проваджень проводяться слідчі дії, вивчаються відеоматеріали подій. За результатом ретельної перевірки заяв та повідомлень про вчинення кримінальних правопорушень під час мітингів у столиці, діям усіх осіб, причетних до їх скоєння, буде надано правову оцінку.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4783