08.10.2014

Прокуратура вимагає арештувати озброєних хуліганів-айдарівців

    

Прокуратура Оболонського району звернулася до Апеляційного суду з вимогою взяти під варту чотирьох чоловіків, які зі зброєю вдерлись до помешкання киянина та чинили супротив міліції.

У вересні до правоохоронних органів звернулись мешканці кооперативу «Фронтовик» з повідомленням про те, що на території кооперативу невідомі особи стріляють зі зброї.
Прибувши на місце події, міліціонери побачили чотирьох чоловіків, які представилися бійцями з батальйону «Айдар». На вимогу правоохоронців пояснити, що вони тут роблять, молодики почали погрожувати вогнепальною зброєю. Під час затримання міліція вилучила у підозрюваних чималий арсенал зброї, а саме автомат АК, пістолети «ТТ», гранату «РГД» та патрони до них.

Також, було з’ясовано, що напередодні ті ж самі молодики увірвались до директора вказаного кооперативу з вимогою під’єднати електроживлення до будинку, який належить одному з «айдарівців». Після вмотивованої відмови директора, чоловіки пошкодили йому вхідні двері та електролічильники.

Вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263, ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, хуліганство). Двом чоловікам обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а іншим – особисте зобов’язання.

Враховуючи тяжкість злочину та небезпеку, яку становлять підозрювані для суспільства, прокуратура Оболонського району внесла апеляційну скаргу на вищезазначені ухвали з вимогою змінити їм запобіжний захід на більш жорсткий, а саме на тримання під вартою.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4848