01.04.2015

Прокуратура відстояла у суді право літньої жінки-учасниці Великої Вітчизняної війни на користування житлом

    

Деснянський райсуд столиці визнав неправомірними вимоги банку, який намагався виселити з орендованого помешкання літню жінку - учасницю Великої Вітчизняної війни.

До прокуратури Деснянського району звернулась літня жінка, яка до того ж є інвалідом 2 групи, з проханням про допомогу. Жінка з 2006 року орендувала квартиру, яка належала її сину. Проте з листопада 2014 року столичний банк намагається виселити пенсіонерку з помешкання.

Як з’ясувалося, власник помешкання оформив у Публічного акціонерного товариства «Український банк реконструкції та розвитку» іпотеку. Сплачувати за цим кредитним договором чоловік не зміг, тому банк вирішив конфіскувати житло боржника.

Проте спроба конфіскації виявилася невдалою - квартира перебувала в оренді. Банк, намагаючись повернути кошти, звернувся до суду з вимогою визнати договір найму недійсним та виселити пенсіонерку з помешкання.

У грудні минулого року прокуратура району вступила у розгляд цивільної справи за позовом банківської установи. В ході судового слідства прокурором у справі було встановлено, що договір було оформлено за рік до отримання чоловіком кредиту і жінка сумлінно виконувала його умови. Тобто претензії банку до літньої жінки є безпідставними та неправомірними.

Зваживши на доведеність доказів у справі, суд підтримав позицію прокуратури та відмовив банківській установі у задоволенні позову.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4336