03.04.2015

Судитимуть п’ятьох зловмисників, які вимагали $250 тисяч за визволення столичного підприємця

    

Прокуратурою Оболонського району м. Києва скеровано до суду обвинувальний акт стосовно п’ятьох зловмисників, які викрали 36-річного столичного підприємця та вимагали від його родини гроші.

У листопаді минулого року, попередньо домовившись, група із шістьох осіб прийшла до киянина додому. Пред’явивши підроблене посвідчення працівника міліції, зловмисники силою забрали чоловіка біля його будинку. Аби потерпілий не чинив опору, йому до живота приставили пістолет та натягнули шапку на обличчя, щоб він нічого не бачив. Посадивши чоловіка до автівки, зловмисники спочатку вивезли його до Кривого Рогу, а потім два дні возили його по різним містам України.

За визволення з полону злочинці спочатку вимагали у родини підприємця 1 млн доларів США, потім – півмільйона, а в подальшому вони домовилися його звільнити за $250 тисяч.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронцям вдалось встановити особу нападників. П’ятьох осіб затримали у Кривому Розі, а матеріали відносно однієї особи виділено в окреме провадження.

Під час досудового розслідування суд підтримав принципову позицію прокуратури Оболонського району м. Києва та обрав зловмисникам запобіжний захід – тримання під вартою.

Обвинуваченим інкримінується вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146, ч. 4 ст. 189, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 345, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 358, 4 ст. 358, ч. 2 ст. 353 КК України.

Злочинцям загрожує до 12 років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4828