29.07.2016

Експертиза підтвердила 1,85 проміле алкоголю в крові водія, який спричинив ДТП на Кільцевій дорозі

    

Прокуратура міста Києва здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом ДТП, що сталася сьогодні вночі на Кільцевій дорозі за участі депутата Макарівської райради Київської області.  Відомості внесено до ЄРДР за ч. 2 ст.  286 КК України, тобто порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило тяжкі наслідки.
 
Установлено, що 27-річний депутат, перебуваючи у нетверезому стані за кермом автомобіля Toyota Land Cruiser,  намагався втекти від поліції, виїхав на зустрічну смугу та спричинив зіткнення з автомобілем "Волга", який рухався йому на зустріч.
 
Двоє людей, які перебували у «Волзі»,  отримали важкі травми і наразі перебувають в реанімації однієї з столичних  лікарень.
 
Водій Toyota Land Cruiser був також доправлений до медичного закладу, однак від госпіталізації відмовився. Разом з тим експертиза підтвердила 1,85 проміле алкоголю в його крові.
 
На даний час органами національної поліції вживаються заходи до встановлення місцезнаходження вказаної особи та його затримання.
 
Питання про повідомлення про підозру депутату буде невідкладно вирішено прокурором міста Києва одразу після надходження матеріалів кримінального провадження до прокуратури.
 
У подальшому до суду буде внесено клопотання про обрання йому запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4703