26.08.2016

Прокуратура викрила незаконну передачу в оренду майже 22 га землі у Пущі-Водиці

    

Київська  місцева прокуратура №5 розпочала кримінальне провадження за фактом незаконної передачі в оренду земельної ділянки, розташованої у Пущі-Водиці, що в Оболонському районі столиці.
 
Встановлено, що у 2007 році земельна ділянка площею близько 22 га на вул. Лісозахисній була передана в оренду приватному товариству для будівництва малоповерхових житлових будинків з об’єктами соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.
 
Проте, як з’ясувалося,  передача землі в оренду відбулася з порушенням вимог земельного та лісового законодавства, а також процедури отримання та погодження дозвільної документації.
 
Крім того, забудова цієї ділянки може призвести до тяжких екологічних наслідків, оскільки на її території ростуть багатовікові насадження, а по  периметру знаходиться об`єкт лісового фонду, що перебуває у користуванні КП «Святошинське лісопаркове господарство».
 
Відомості про вчинення кримінального правопорушення внесено до ЄРДР за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
 
Досудове розслідування триває.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3984