20.09.2016

Столичний нотаріус посприяв злочинцям у незаконному заволодінні комунальною нерухомістю вартістю понад 3 млн гривень

    

Київською місцевою прокуратурою №4 здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за матеріалами Лівобережного МРВ СБУ в м. Києві та Київській області щодо незаконного відчуження та привласнення об’єкту нерухомості, який належить громаді міста Києва.
 
Як встановлено у ході досудового розслідування, злочинці, вступивши в змову зі столичним нотаріусом, використали підроблені документи про право власності на комунальні приміщення, що розташовані на бульварі Праці у Дніпровському районі, та незаконно їх продали від імені особи, яка померла ще три роки тому.
 
На даний час за клопотанням прокуратури на незаконно відчужені приміщення, вартість яких складає понад 3 млн гривень, накладено арешт.
 
Крім того, Київською місцевою прокуратурою готується позов щодо повернення об’єкту нерухомості до комунальної власності.
 
Досудове розслідування, розпочате за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст. 190 та ч. 3  ст. 365-2 КК України, триває. Проводяться усі необхідні слідчо-оперативні заходи, направлені на встановлення осіб, причетних до незаконної оборудки.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3765