19.10.2016

Прокуратура міста Києва вимагає повернути столичній громаді пам’ятку архітектури національного значення – будинок військового комісаріату на Подолі

    

Прокуратура міста Києва послідовно відстоює у суді інтереси територіальної громади щодо повернення у комунальну власність незаконно відчуженої пам’ятки архітектури національного значення – колишніх приміщень військового комісаріату по вул. П. Сагайдачного, 20/2 у м. Києві.
 
Встановлено, що на підставі рішення Київської міської ради, яке визнано судом недійсним, укладено інвестиційний договір, відповідно до умов якого пам’ятник архітектури національного значення передано у власність приватному підприємству. Зазначений договір не відповідає вимогам закону, оскільки вказаний об’єкт нерухомості відчужено без проведення приватизаційної процедури та без відповідного погодження органу охорони культурної спадщини.
 
Зважаючи на вказані порушення, прокуратура м. Києва звернулась з позовом про повернення майна до комунальної власності. Водночас рішеннями судів першої та апеляційної інстанцій прокуратурі було відмовлено у задоволенні позову.
 
Не погоджуючись із прийнятими рішенням суду, прокуратура оскаржила їх у касаційному порядку.
 
За результатом розгляду касаційної скарги Вищий господарський суд підтримав позицію столичної прокуратури, скасував незаконні судові рішення, а справу направив на новий розгляд до суду першої інстанції.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4300