03.11.2016

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно екс-ректора Національного Авіаційного Університету

    

Прокуратурою міста Києва завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього ректора Національного Авіаційного Університету, внаслідок службової недбалості якого державі завдано збитків на суму майже 9 млн. гривень.
 
Установлено, що у 2007 році між Національним авіаційним університетом та будівельною компанією був укладений договір, за яким вказаному підприємству були передані функції замовника будівництва житлового будинку для освітнього закладу по вул. Михайла Донця у Солом’янському районі м. Києва.
 
За умовами договору, усі витрати на розробку проектної документації щодо будівництва покладалися на вказане приватне підприємство.
 
Однак у подальшому, внаслідок незаконних дій екс-ректора, замовника будівництва замінили на іншого, а університет зобов’язали  за власні кошти розробити всю проектну документацію. На це з державного бюджету було необґрунтовано витрачено майже 9 млн гривень.
 
За результатом досудового розслідування екс-ректору повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість).
 
Наразі обвинувальний акт стосовно колишнього посадовця скеровано до Соломянського районного суду міста Києва для розгляду по суті.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва                                 

кількість переглядів: 4244