29.11.2016

В рамках розслідування розкрадання коштів ПАТ «ФІДОБАНК» накладено арешт на 2 офісні будівлі у центрі Києва

    

За клопотанням прокуратури м. Києва та слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фінансової служби у м. Києві в рамках кримінального провадження за фактом доведення ПАТ  «ФІДОБАНК» до неплатоспроможності суд наклав арешт на 2 офісних приміщення, що розташовані на вул. Велика Васильківська у Києві, загальною площею близько 6 тис. кв м.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що службовими особами Публічного акціонерного товариства  «ФІДОБАНК» у 2015 році вказане майно було відчужено комерційній структурі за 170 млн. грн. Проте з’ясувалося, що купівля цієї нерухомості відбулася через ланцюг фіктивних компаній та за рахунок коштів, які безпосередньо відносяться до активів цього ж банку.
 
Злочинні дії службовців фінустанови призвели до нанесення багатомільйонних збитків вкладникам та кредиторам банку, та як наслідок - віднесення  його до категорії неплатоспроможних.
 
На теперішній час вказане нерухоме майно визнано речовим доказом у кримінальному провадженні, а його арешт здійснено для забезпечення відшкодування збитків, завданих потерпілим, та недопущення його подальшого відчуження.
 
Досудове розслідування, розпочате за ст.218-1 (доведення банку до неплатоспроможності), та ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України, триває.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 
 

кількість переглядів: 5125