26.12.2016

Столична прокуратура взяла на контроль розслідування конфлікту на Харківському будівельному ринку

    

Прокуратура міста Києва взяла на контроль розслідування конфлікту, який стався 23 грудня під час знесення МАФів на Харківському будівельному ринку, що супроводжувалося хуліганськими діями та знищенням майна.
 
Так, за дорученням прокурора міста Києва Романа Говди, розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюватиметься слідчим управлінням ГУ НП України в м. Києві під процесуальним керівництвом столичної прокуратури.
 
З метою швидкого та об’єктивного розслідування у кримінальному провадженні створено посилену слідчо-оперативну групу та групу прокурорів.
 
Нагадаємо, вранці 23 грудня представники будівельного ринку ТОВ "Козак", залучені для звільнення торговельного майданчика, за допомогою спецтехніки почали демонтаж МАФів, розташованих на території ринку. При спробі знесення вказаних конструкцій між підприємцями  та представниками ринку сталася сутичка, яка переросла у бійку. Під час конфлікту невстановленими особами були застосовані сльозогінний газ, засоби пожежогасіння, каміння та палиці відносно представників обох сторін.
 
У зв’язку з цими подіями до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч. 2 ст. 296 (хуліганство), ст. 356 (самоправство) та за ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3980