30.12.2016

У столиці відбулось підготовче судове засідання у справі поліцейського С. Олійника

    

У п’ятницю 30 грудня 2016 року у Голосіївському районному суді Києва відбулось підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням співробітника Управління патрульної поліції в м. Києві С. Олійника.
 
За результатами засідання колегія суддів задовольнила клопотання прокурора щодо продовження строку запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання та відсторонення від посади обвинуваченого патрульного на два місяці, тобто до 27.02.2017.
 
Крім того, оскільки переслідування автомобіля Олійником відбувалось на території декількох районів столиці та її околицях і з метою недопущення скасування судового рішення колегія суддів ухвалила рішення спрямувати обвинувальний акт до Апеляційного суду для вирішення підсудності.
 
Нагадаємо, в ніч на 7.02.2016 патрульний поліцейський під час переслідування автомобіля БМВ, в якому перебувало 4 особи, перевищив службові повноваження та в порушення встановленого законом порядку здійснив постріли з табельної зброї, внаслідок чого 17-річний пасажир автомобіля отримав смертельне вогнепальне поранення.
 
Правоохоронцю повідомлено підозру за  ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 15, п. 5 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб) та ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу України.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3955