05.01.2017

Столична прокуратура не допустила забудови землі біля Батиєвої гори

    

За принципової позиції Київської місцевої прокуратури №9 запобігнуто забудові земельної ділянки рекреаційного призначення, що розташована на перетині вул. Кудряшова та вул. Петра Красикова (нині вул. Людмили Проценко) поблизу Батиєвої гори.
 
Як вже повідомлялось, всупереч вимогам Земельного кодексу України та Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» Київською міською радою в березні 2016 було укладено угоду про поновлення договору оренди земельної ділянки площею понад 2 тис. кв. м та вартістю 15,5 млн з товариством, яке фактично не використовувало її упродовж 9 років та відповідно не мало права на поновлення договору оренди.
 
Попри це, земельна ділянка, що знаходиться на зсувонебезпечних територіях та належить до території зелених насаджень загального користування (землі рекреаційного призначення), була надана товариству під забудову офісно-житлового комплексу.
 
Господарський суд міста Києва підтримав позицію місцевої прокуратури про неможливість передачі в оренду території спірної земельної ділянки та визнав недійсними угоди про поновлення договору оренди, а також відсутність права на користування приватною структурою вказаною землею.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4112