16.01.2017

У Києві за привласнення 1,2 млн грн судитимуть заступника директора «Науково-дослідного інституту соціально-економічного розвитку міста»

    

Київською місцевою прокуратурою №5 скеровано до суду кримінальне провадження за обвинуваченням заступника директора Комунальної науково-дослідної установи «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста» у привласненні коштів та службовому підробленні.
 
Як встановлено досудовим слідством, заступник директора, будучи службовою особою, наділеною правом першого підпису, незаконно заволодів 1,2 млн гривень, які були виділені комунальним підприємством на проведення науково-дослідної роботи «Соціологічне дослідження необхідності розміщення МАФ у спальних районах м. Києва».
 
Як з’ясувалося, для проведення цього дослідження посадовець залучив фіктивне товариство, на рахунки якого перерахував вказані кошти, та у подальшому привласнив.
 
Службовцю інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення).
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 4185