19.01.2017

У Києві за клопотанням прокуратури суд арештував громадянина Республіки Узбекистан, який перебував у міжнародному розшуку за мільярдні фінансові махінації

    

За клопотанням прокурора Київської місцевої прокуратури №9 Солом’янським районним судом застосовано екстрадиційний  арешт до 33 - річного громадянина Республіки Узбекистан, котрий перебуває в міжнародному розшуку за вчинення особливо тяжких злочинів на території Республіки Узбекистан.
 
Іноземець був затриманий працівниками Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» Державної прикордонної служби України. При собі чоловік мав паспорт громадянина Домініканської Республіки та Республіки Узбекистан.
 
Згідно з обліками Генерального секретаріату Інтерполу вказаний громадянин знаходиться у міжнародному розшуку за підозрою у привласненні коштів у розмірі понад  91 млн доларів США, укриття іноземної валюти на суму близько 200 млн. доларів США та 271 тис. 602 євро, легалізації доходів, отриманих в результаті злочинної діяльності на суму 77,4 млн. швейцарських франків та 200 тис. латвійських лат, а також службовому підробленні.
 
Наразі очікується запит від компетентних органів Республіки Узбекистан про видачу зловмисника для притягнення його до кримінальної відповідальності.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 4975