02.02.2017

Прокуратура викрила посадовців КМДА у розтраті понад 870 тис. грн, виділених на навчання дітей-інвалідів та сиріт

    

Київською місцевою прокуратурою №9 повідомлено про підозру головному бухгалтеру Департаменту соціальної політики КМДА, а також колишньому начальнику управління бухгалтерського обліку та фінансів Головного управління соцзахисту населення КМДА за фактом розтрати коштів столичного бюджету в особливо великих розмірах.
 
Встановлено, що, перебуваючи на вказаних посадах, зловмисники, діючи за попередньою змовою в інтересах третіх осіб, безпідставно внесли до офіційних документів завищені суми за оплату навчання студентів з числа дітей-інвалідів, інвалідів, дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених родин. У подальшому на підставі вказаних підроблених документів на рахунки одного із столичних університетів з бюджету міста було безпідставно перераховано понад 870 тис. гривень.
 
За наслідками розслідування головному бухгалтеру повідомлено про підозру  за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, яке спричинило тяжкі наслідки) та ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 (пособництво у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) КК України, колишньому начальнику управління – за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, яке спричинило тяжкі наслідки) та ч. 5 ст. 191 (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) КК України.
 
На даний час місцевою прокуратурою до суду внесено клопотання про обрання запобіжних заходів та ініційовано питання про відсторонення від посади підозрюваної, яка обіймає посаду головного бухгалтера Департаменту соціальної політики КМДА.
 
Крім того, триває розслідування стосовно посадових осіб університету за фактом привласнення зазначених коштів.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 4214