03.02.2017

В рамках розслідування обвалу будинку на вул. Б. Хмельницького оголошено підозру

    

Прокуратурою міста Києва в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом обвалу будинку  на вул. Б. Хмельницького, повідомлено про підозру чоловіку, за вказівкою якого у вказаній будівлі здійснювалися незаконні будівельні роботи. 
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що вказана особа, виконуючи функції виконроба, за відсутності проектно-кошторисної та дозвільної документації, надавав іншим робітникам незаконні вказівки виконувати роботи з руйнування та демонтажу міжкімнатних перегородок у будинку, який є об’єктом культурної спадщини.
 
Внаслідок цього, 25.02.2016 відбулося руйнування будівлі, в результаті чого загинуло двоє робітників, які на той момент перебували у приміщенні.
 
За результатами досудового розслідування та проведеної судової будівельно-технічної експертизи, вказаній особі повідомлено про підозру  за  ч. 3 ст. 270-1 (умисне знищення або пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства, що спричинило загибель людей) та ч. 2 ст. 298 (умисне незаконне знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини) КК України.
 
Наразі до Голосіївського районного суду м. Києва скеровано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.
 
Досудове розслідування, яке здійснюється Слідчим управлінням ГУ НП в м. Києві, триває.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4750