06.02.2017

Підозрюваного у провадженні щодо обвалу будинку на вул. Б. Хмельницького взяли під домашній арешт

    

За клопотанням столичної прокуратури підозрюваному у кримінальному провадженні за фактом обвалу будинку на вул. Б. Хмельницького обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
 
Таке рішення у понеділок, 6 лютого 2017 року, ухвалив  Голосіївський райсуд Києва.
 
Згідно з ухвалою, підозрюваному заборонено покидати своє помешкання в нічний час – із 22 години вечора до 6 ранку. Крім того, суд поклав на 50-річного підозрюваного інші процесуальні обов’язки.
 
Чоловіку інкримінується ч. 3 ст. 270-1 (умисне знищення або пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства, що спричинило загибель людей) та ч. 2 ст. 298 (умисне незаконне знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини) КК України.
 
Як повідомлялося, прокуратура міста Києва в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом обвалу будинку  №12-14 на вул. Б. Хмельницького, повідомила про підозру 50-річному чоловіку, який за відсутності дозвільної та проектно-кошторисної документації наказав робітникам здійснити у вказаній будівлі незаконні будівельні роботи. Внаслідок цього 25.02.2016 відбулося руйнування будинку, під завалами якого загинуло двоє людей.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3864