07.02.2017

Власнику бункеру зі зброєю повідомлено про підозру

    

Київською місцевою прокуратурою №8 та СВ Святошинського УП НП у м. Києві вручено повідомлення про підозру 55-річному підприємцю, який у спеціально облаштованому складі на території дачного поселення у Бориспільському районі на Київщині, незаконно зберігав зброю.
 
Наразі фахівцями Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України проведено 26 з 37 експертиз по вилученим на складі предметам, за результатами яких вбачаються обґрунтовані підстави для повідомлення про підозру власнику вищезазначеного бункеру.
 
Так, згідно отриманих висновків, надані на дослідження пістолет конструкції Макаров (ПМ) калібру 9 мм, уніфікована танкова самозарядна пушка калібру 14,5 мм та кулемет ZB-30 виробництва ZBROJOVKA-BRNO калібру 7,92х57 мм, відносяться до вогнепальної зброї та придатні для проведення неодноразових пострілів. Вказані висновки підтверджені, у тому числі, проведеними експериментальними відстрілами на території полігону.
 
За результатами розслідування, 07.02.2017 року вказаній особі повідомлено про підозру за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне придбання та зберігання вогнепальної зброї) КК України. Крім того, Київською місцевою прокуратурою №8 готується клопотання до суду щодо обрання підозрюваному міри запобіжного заходу.
 
Найближчим часом очікується завершення інших експертиз щодо предметів, схожих на ракети до систем залпового вогню «Град» та предметів, схожих на гранатомети.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4191