15.02.2017

Дії горе-матері, яка залишила напризволяще двох малолітніх дітей, перекваліфіковано на умисне вбивство

    

За результатами проведення досудового розслідування за фактом залишення у небезпеці двох малолітніх дітей, що призвело до смерті одного з них, Київською місцевою прокуратурою №1 дії їхньої матері перекваліфіковано на умисне вбивство.
 
Як повідомлялося, у кінці листопада минулого року 20-річна уродженка Миколаївської області на 9 днів зачинила у квартирі однорічного сина та 2-річну доньку. Повернувшись додому в  ніч на 6 грудня жінка виявила хлопчика мертвим, а дівчинку  - у непритомному стані.
 
Дії горе-матері були кваліфіковано за ч. 3 ст. 135 КК України (залишення в небезпеці, що спричинили загибель людини). Однак, як встановило слідство, покинувши дітей на призволяще, жінка усвідомлювала наслідки їхнього дев'ятиденного голодування та мала можливість повідомити, де і у якому стані вони перебувають. Разом з тим умисно та цілеспрямовано цього не зробила, що й призвело до смерті однорічного хлопчика.
 
За результатами розслідування, 15.02.2017 зловмисниці повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри та оголошено нову підозру в умисному вбивстві малолітньої дитини (п.2 ч. 2 ст. 115 КК України).
 
На даний час за клопотанням місцевої прокуратури підозрювана перебуває під вартою.  Розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 5010