23.03.2017

Прокуратура міста Києва прийняла до свого провадження розслідування вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова

    

За дорученням Генерального прокурора України Юрія Луценка підслідність у кримінальному провадженні за фактом вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, що сталося 23 березня у центрі Києва, визначено за столичною прокуратурою.
 
Як повідомив прокурор міста Києва Роман Говда, наразі у кримінальному провадженні, розпочатому за п.1 ч.2 ст. 115 КК України, створено міжвідомчу слідчу групу з числа слідчих столичної прокуратури та Національної поліції України, а також визначено групу процесуальних керівників.
 
«Координує роботу слідчих, прокурорів та оперативних підрозділів перший заступник прокурора міста Києва Павло Кононенко, який має багаторічний досвід оперативної роботи та здатен забезпечити ефективне розслідування цього резонансного та зухвалого злочину», - зазначив Роман Говда.
 
Крім того, до розслідування вбивства Дениса Вороненкова  залучено оперативних співробітників Служби безпеки України.
 
На даний час органом слідства проводиться ідентифікація особи, яка вчинила вбивство екс-депутата (наразі вказана особа померла від отриманих поранень),  встановлюються та допитуються свідки, як ті, що є безпосередніми очевидцями вбивства, так і з боку найближчого оточення загиблого, проводиться аналіз відеозаписів з камер відеоспостереження та інші слідчі дії. У кримінальному провадженні призначено низку судово-медичних та балістичних експертиз.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4124