25.04.2017

Завдяки прокуратурі підприємство, що постачає в Україну брендовий фарфор, відшкодувало до бюджету майже 15 млн гривень податків

    

Прокуратурою міста Києва за результатами досудового розслідування за фактом несплати податків в особливо великих розмірах забезпечено повне відшкодування до бюджету завданих збитків на суму майже 15 млн грн.
 
Встановлено, що керівник приватного підприємств під час здійснення поставок фарфорового посуду відомого німецького бренду на суму 33 млн гривень відображав у податковій звітності взаємовідносини з фіктивною фірмою, хоча насправді закупівля вказаного товару здійснювалася з інших джерел.
 
За вказаним фактом слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ  ДФС в м. Києві було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах). У подальшому за погодження з прокуратурою керівнику підприємства повідомлено про підозру у зазначеному злочині.
 
Враховуючи те, що у ході досудового розслідування приватним підприємством у повному обсязі відшкодовано суму заборгованості та завдані державі збитки, прокуратурою направлено до суду клопотання про звільнення директора підприємства від кримінальної відповідальності у порядку, визначеному ч. 4 ст. 212 КК України.
                                                    
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 3803