27.04.2017

Зловмиснику, який намагався збути викрадену із бібліотеки ім. Вернадського книгу «Апостол», повідомлено про підозру

    

Київською місцевою прокуратурою №10 повідомлено про підозру 35-річному киянину, затриманому під час спроби незаконно збути книгу «Апостол Деяния и послания», викрадену з Національної бібліотеки України імені Вернадського10 травня 2015 року.
 
В ході досудового слідства, розпочатого за фактом крадіжки стародруку, було отримано інформацію про те, що вказаною особою заплановано проведення зустрічі з потенційним покупцем з метою продажу цієї книги. Її вартість зловмисник оцінив у 2,5 млн гривень.
 
25 квітня 2017 року у приміщенні ресторану, що розташований на вул. Саксаганського, при спробі збуту стародруку продавець був затриманий в порядку ст. 208 КПК України.
 
При проведенні огляду місця події книгу було вилучено та у подальшому оглянуто в присутності співробітників Національної бібліотеки України ім. Вернадського, які встановили, що це саме той екземпляр «Апостолу», який було викрадено з бібліотеки 10.05.2016 року.
 
За результатами слідчих дій особі, яка намагалася незаконно збути стародрук, вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочину передбаченого ст. 198 КК України (збут майна, одержаного злочинним шляхом).
 
Крім того, до Шевченківського районного суду м. Києва направлено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.
 
Щодо інших осіб, які були затримані на місці події, проводиться перевірка на їх причетність до вчинення кримінального правопорушення. 
 
Водночас тривають заходи щодо встановлення та розшуку усіх осіб, причетних до крадіжки стародруку.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4243