15.05.2017

Столична прокуратура затримала на хабарі посадовця Головного військового госпіталю Міноборони України та командира роти (ФОТО)

    

У понеділок, 15.05.2017, прокуратурою міста Києва спільно з ГУ СБУ в м. Києві та Київській області затримано на хабарі керівника структурного підрозділу Головного військово-медичного центру «Головний військово-медичний госпіталь» Міністерства оборони України та командира роти однієї з військових частин, що дислокується у Київській області.
 
Вказані службові особи вимагали та одержали неправомірну вигоду у сумі 62 тис гривень від військовослужбовця за надання висновку військово-медичної комісії про його непридатність до військової служби за станом здоров'я та можливість бути комісованим.
 
Правоохоронці затримали здирників одразу після отримання ними грошових коштів.
 
Вирішується питання про оголошення затриманим про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Також готується клопотання про обрання їм запобіжного заходу та відсторонення від посад.
 
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4876