22.05.2017

Підприємець, який незаконно намив майже 80 тис. кубометрів піску з річки Десенка, постав перед судом

    

Київською місцевою прокуратурою №3 направлено до суду обвинувальний акт відносно колишнього директора товариства з обмеженою відповідальністю, який налагодив незаконний бізнес з намиву піску з річки Десенка у промислових масштабах.
 
Проведеним досудовим розслідуванням установлено, що вказана особа, будучи керівником комерційної структури, упродовж 2013 – 2014 років, під приводом проведення робіт з берегоукріплення та відновлення заплави урочища «Чорторий» у Всеукраїнському парку пам’яті борців за свободу та незалежність України у Деснянському районі м. Києва, здійснив незаконний намив та подальшу реалізацію піску з р. Десенка загальним об’ємом майже  80 тис. м3 загальною вартістю понад 15 млн грн.
 
Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт за ч. 1 ст. 239-2, ч. 5 ст. 191 КК України направлено для розгляду до Деснянського районного суду м. Києва.
 
Крім того, з метою відшкодування збитків місцевою прокуратурою заявлено цивільний позов.
 
За вчинений злочин зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3783