12.06.2017

Керівникам 8 реабілітаційних центрів оголошено підозру у привласненні та розтраті коштів, виділених на лікування учасників АТО

    

Органами столичної прокуратури забезпечено ефективне розслідування кримінальних проваджень, пов’язаних з розкраданням та привласненням коштів, виділених на психологічну реабілітацію ветеранів та воїнів АТО, керівниками реабілітаційних центрів та державними посадовцями. Загальна сума збитків, спричинених діями чиновників, складає майже 10 млн гривень.
 
Так, на даний час Київською місцевою прокуратурою №7 вже скеровано до суду кримінальне провадження стосовно директора санаторно-оздоровчого комплексу «Джерельце», яка зловживаючи своїм службовим становищем, привласнила понад 1 млн гривень бюджетних коштів. Внаслідок таких дій понад 170 учасників АТО не отримали реабілітацію.
 
Також завершується розслідування ще у шести кримінальних провадженнях, що розслідуються за фактами вчинення аналогічних злочинів директором ТОВ «Трускавецьінвест», головою громадської організації «Історія життя», директором Менського санаторію «Остреч», директором Волинського обласного санаторію «Лісова пісня», головним лікарем ДП «Клінічний санаторій «Курорт Березівські мінеральні води», генеральним директором ТОВ "Санаторій Київ плюс".
 
Ще один фігурант справи - директор БО «Надія на щастя», котрий мав організувати проходження реабілітації для бійців АТО, перебуває у розшуку.
 
На сьогодні отримано дозвіл суду на його затримання.
 
Нагадаємо, раніше прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо посадовця Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції та його спільника, який отримав 230 тис. гривень неправомірної вигоди за надання переваг та виграшу тендерів на державні закупівлі послуг з психологічної реабілітації та санаторно-курортного лікування постраждалих учасників АТО.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4423