15.06.2017

За фактом смерті ув’язненого в приміщенні ІТТ розпочато розслідування та призначено службову перевірку

    

За фактом смерті 47-річного чоловіка, який перебував під арештом в Ізоляторі тимчасового тримання ГУ НП в м. Києві, слідчим відділом Шевченківського Управління поліції  м. Києві розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України.
 
Тіло ув’язненого без ознак життя було виявлено близько четвертої години ранку 15 червня 2017 року працівниками спецустанови. За попередньою інформацією, смерть настала від механічної асфіксії шиї шляхом повішення на простирадлі.
 
Першочерговими слідчими діями, проведеними із залученням судово-медичного експерта, тілесних ушкоджень на тілі померлого, а також інших явних ознак насильницької смерті не виявлено. Крім того, проведеним аналізом відеозапису з камери спостереження виключено причетність до вказаної події сторонніх осіб.
 
Наразі у кримінальному провадженні призначено судово-медичну експертизу, яка має встановити причину смерті ув’язненого.
 
Одночасно повідомляємо, що з метою повного, всебічного та об'єктивного з'ясування  всіх обставин  даної події прокуратурою міста Києва до ЄРДР внесено відомості за ст. 367 КК України (службова недбалість).
 
Крім того, прокуратурою міста Києва ініційовано проведення службової перевірки з приводу дотримання вимог Закону України «Про попереднє ув”язнення» працівниками ІТТ ГУНП у м. Києві. 
 
Хід досудового розслідування перебуває на контролі керівництва прокуратури міста Києва.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва 

кількість переглядів: 4266