22.06.2017

Столична прокуратура в апеляції відстояла рішення про знесення незаконної прибудови на вул. Банковій

    

За принципової позиції столичної прокуратури Київським апеляційним господарським судом прийнято рішення про знесення самочинного будівництва на земельній ділянці по вул. Банковій, 2 в  м. Києві.
 
Зауважимо, що вказана земельна ділянка перебуває в комунальній власності та була надана в постійне користування Спілці письменників України для експлуатації та обслуговування будівлі, яка є пам’яткою архітектури та містобудування місцевого значення.
 
Однак, як з’ясувалося, приватне товариство, яке орендує одне з нежитлових приміщень у цьому будинку, самочинно добудувало до орендованого приміщення ще одне - площею близько 180 кв. м.
 
Спілка письменників України звернулась до суду з позовом до товариства про зобов’язання звільнити земельну ділянку, привівши її у належний стан шляхом знесення самовільно збудованих споруд, а саме: прибудови та літнього майданчику для розміщення кафе на 50 місць.
 
Київський апеляційний господарський суд погодився з доводами прокурора щодо законності та обґрунтованості позовних вимог та постановою від 14.06.2017 задовольнив їх у повному обсязі.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4084