30.06.2017

Екс-голові Музичного фонду спілки композиторів України повідомлено про підозру у шахрайстві на суму понад 7,3 млн грн

    

Київською місцевою прокуратурою №7 м. Києва, за результатами досудового розслідування, викрито екс-голову Музичного фонду спілки композиторів України у вчиненні шахрайства, пов’язаного з відчуженням нерухомості та заволодінням шляхом обману коштами банку на суму понад 7,3 млн гривень.
Слідством встановлено, що екс-посадовець та його дружина, яка виступила майновим поручителем чоловіка, з метою одержання кредитних коштів, для переконання працівників Банку у відсутності своєї стійкої неплатоспроможності та ризиків щодо повернення кредиту, надали представникам банку неправдиву інформацію про власні доходи та свій фінансовий стан.
 
Також, перебуваючи на вказаній посаді, зловмисник відчужив належні Спілці  приміщення на вул. Софіївській на користь власної дружини. Остання, з метою одержання чоловіком кредитних коштів передала зазначені приміщення в іпотеку банку.
 
У подальшому, незважаючи на те, що приміщення знаходяться в іпотеці, екс-голова Спілки, діючи від імені дружини, уклав договір купівлі-продажу зазначеної нерухомості, згідно якого право власності на неї перейшло до іншої юридичної особи.
 
Вказані незаконні дії подружжя завдали банківській установі понад 7,3 млн гривень збитків.
 
Наразі колишньому посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, санкція якої передбачає покарання від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 5974