05.09.2017

Начальника управління Київської міської ради та двох його спільників викрито на хабарі (ФОТО)

    

У вівторок, 5 вересня, під процесуальним керівництвом столичної прокуратури працівниками Слідчого управління Головного управління Нацполіції України в м. Києві за сприяння керівництва Київської міської державної адміністрації затримано на хабарництві начальника одного із Управлінь Київської міської ради.
 
Вказаний посадовець, діючи у змові працівником столичного комунального підприємця та посередником, вимагав неправомірну вигоду від керівників приватних фірм за надання у користування складських приміщень, що належать до комунальної власності. Зазначені факти були задокументовані в межах кримінального провадження працівниками Управління захисту економіки в м. Києві Департаменту захисту економіки Нацполіції України.
 
Зловмисників затримали після одержання ними чергового траншу неправомірної вигоди у сумі 7 тис гривень.
 
На даний час за місцем проживання та у службових кабінетах фігурантів кримінального провадження проводяться слідчі дії.  Так, під час обшуків в кабінеті начальника Управління були вилучені грошові кошти у сумі 65 тис гривень, а також чорнові записи із прізвищами підприємців, з яких зловмисник щомісяця вимагав та одержував хабарі.  
 
Досудове розслідування здійснюється за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою).
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 4857