18.09.2017

Столична прокуратура спільно з нацполіцією викрила групу шахраїв, які на афері з землею ошукали іноземного бізнесмена на 500 тис доларів США

    

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва столичними правоохоронцями викрито та припинено діяльність групи шахраїв, які під приводом продажу земельних ділянок в мальовничих місцях Київської, Львівської та Черкаської областях ошукали громадянина Саудівської Аравії на майже 500 тис. доларів США.
 
Організатором злочину виявився 37-річний уродженець Королівства Марокко, а його співучасниками - четверо мешканців Київської, Львівської та Миколаївської областей. Вказані особи майже три роки вводили в оману іноземного бізнесмена, який підшуковував в Україні земельні ділянки для облаштування відпочинкових комплексів.
 
Для надання своїм діям правдоподібності кожен з учасників злочинної групи виконував у схемі обумовлену роль (нотаріусів або власників земельних ділянок). Крім того, зловмисники використовували підроблені правовстановлюючі документи, щоб переконати іноземця у справжності та законності своїх дій.
 
За результатами проведеного досудового слідства, організатор злочину був затриманий під час отримання від потерпілого грошових коштів у якості оплати за чергову земельну ділянку. На даний час за клопотанням прокуратури підозрюваний перебуває під вартою. Його дії кваліфіковано за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство).
 
Із ще чотирма співвиконавцями злочину проводяться слідчі дії. Вирішується питання про оголошення їм про підозру та обрання запобіжних заходів з урахуванням ролі кожного з них у вчиненні шахрайських дій.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4223