03.10.2017

Екс-службовець Консульства України у Малазі під час відрядження привласнив понад 700 тис гривень державних коштів

    

Київською місцевою прокуратурою № 10 скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього працівника Консульства України в Малазі (Королівство Іспанія) за обвинуваченням у заволодінні державними коштами у особливо великих розмірах.
 
Встановлено, що перебуваючи на посаді спеціаліста з фінансових питань та діловодства Консульства України в Малазі на час довготермінового відрядження та маючи службовий доступ до системи клієнт-банк, екс-чиновник систематично здійснював незаконні перекази грошових коштів з рахунків Консульства на власний банківський рахунок.
 
У ході фінансового аудиту з’ясувалося, що упродовж 2014 - 2016 років без жодного документального обґрунтування він перерахував на власний рахунок понад 700 тис гривень державних коштів.
 
За результатами розслідування колишньому чиновнику повідомлено підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у особливо великих розмірах) КК України.
 
Обвинувальний акт стосовно зловмисника скеровано до Шевченківського райсуду столиці для розгляду по суті. Крім того, місцевою прокуратурою заявлено позов про стягнення з обвинуваченого всієї суми завданих збитків.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4919