12.10.2017

У Києві перед судом постав зловмисник, який за 30 тис. доларів США пообіцяв підприємцю вплинути на суддів ВССУ

    

Київська місцева прокуратура №7 скерувала до Шевченківського районного суду м. Києва для розгляду по суті обвинувальний акт відносно зловмисника, який зажадав та одержав 30 тис. доларів США за вплив на прийняття рішення колегією суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.
 
Вказані кошти 32-річний юрист, уродженець Кривого Рогу, вимагав від представника приватного підприємства, в інтересах якого мало бути ухвалене вказане рішення.
 
Зловмисника затримали у липні поточного року «на гарячому» в одному з ресторанів Києва під час одержання ним частини коштів у розмірі 20 тис. доларів США. Перед цим правоохоронцями був задокументований факт одержання ним ще 10 тис. доларів США.
 
Під час підготовчого засідання у суді за принципової позиції прокурора обвинуваченому продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком  на 2 місяці.
 
Санкція статті 369-2 КК України, яка інкримінується вказаній особі, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 3662