15.02.2018

У Києві прокуратура спільно з Нацполіцією викрила учасників злочинної групи, які під виглядом препаратів для схуднення збували через Інтернет психотропи (ФОТО)

    

Київською місцевою прокуратурою № 1 спільно з поліцією Голосіївського району та Управлінням протидії наркозлочинності ГУНП у м. Києві викрито групу осіб, які займалися розповсюдженням наркотичних засобів під виглядом препаратів для схуднення через мережу Інтернет.
 
За результатами тривалого проведення слідчих та негласних (слідчих) розшукових дій встановлено, що організована група у складі 6 осіб організувала та наладила збут психотропної речовини сибутрамін, під виглядом препарату для схуднення «Lida DaiDaiHua» через замовлення на сайті https://похудеть.in.ua.
 
Отримати замовлений препарат можливо було через поштові відділення, у мережі аптек, а також доставкою кур’єром.
 
В ході проведених обшуків виявлено спеціальне приміщення, в якому зберігались препарати разом із обладнанням, необхідним для їх виготовлення кустарним способом.
 
Дії зловмисників кваліфіковано за ч. 1 ст. 307 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).
 
Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.
 
Слідчі дії тривають.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 
 

кількість переглядів: 5022