16.03.2018

Столична прокуратура затримала підозрювану у незаконному заволодінні коштами ПАТ «Укргазбанк» на суму 250 млн гривень

    

Прокуратурою міста Києва спільно із ГУ КЗЕ СБУ та СУ ГУ НП у місті Києві затримано підозрювану в організації злочинної схеми по заволодінню коштами державного банку ПАТ «Укргазбанк» у сумі 250 млн гривень.
 
Встановлено, що у 2015 році вказана особа, під приводом надання послуг з вирішення проблемної заборгованості банківських установ, умисно та за попередньою змовою з іншими особами, організувала підроблення ряду документів щодо відчуження кредитного портфелю державного банку ПАТ «Укргазбанк».
 
З метою реалізації злочинного плану зловмисниця створила низку фіктивних підприємств, призначивши їх керівниками підконтрольних осіб, та залучила у якості співвиконавців інших осіб, які підшукали нотаріуса, що засвідчив незаконні угоди, та вчиняли інші дії, необхідні для здійснення злочинної оборудки.
 
Внаслідок зазначених дій банк був позбавлений права вимоги по кредиту, а майно яке перебувало у заставі банку на суму 250 млн гривень, незаконно вибуло з-під його іпотеки.
 
За погодженням із прокурором у кримінальному провадженні 38-річній жінці повідомлено про підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах, підробленні документів, привласненні владних повноважень, підкупі особи, яка надає публічні послуги та фіктивному підприємництві.
 
Наразі за клопотанням прокуратури відносно зловмисниці обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування триває. Тривають заходи із встановлення інших осіб, причетних до вчинення цього злочину.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 5060