12.09.2018

У Києві судитимуть слідчого поліції, який незаконно вилучив у підприємця майно на 30 млн грн та передав його третім особам

    

Прокуратура міста Києва направила до суду обвинувальний акт відносно слідчого Оболонського УП ГУ НП у м. Києві, якого підозрюють у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки.
 
Як повідомлялось, вказаний працівник поліції проводив розслідування за фактом замаху на незаконне отримання бюджетного відшкодування службовими особами приватного підприємства.
 
Діючи в інтересах третіх осіб, правоохоронець незаконно вилучив у вказаного підприємства газове обладнання на суму понад 30 млн гривень, яке не мало жодного відношення до обставин розслідування кримінального провадження. У подальшому незаконно вилучений товар поліцейський передав стороннім особам, які розпорядились цим майном на власний розсуд.
 
Своїми незаконними діями правоохоронець завдав підприємству збитків в особливо великих розмірах, що підтверджується висновками судової експертизи.
 
Наразі слідство стосовно слідчого поліції завершено. Обвинувальний акт за ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки) скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4860