12.06.2019

Таксист, обвинувачений у розбійницькому нападі на жінку, перебуватиме під вартою замість домашнього арешту

    

За принципової позиції Київської місцевої прокуратури №5 суд змінив запобіжний захід таксисту, обвинуваченому у розбійницькому нападі на жінку, з домашнього арешту на тримання під вартою
 
Як повідомлялося,  місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно 46-річного мешканця столиці за вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.187 КК України.
 
Так, 12.10.2018 зловмисник, працюючи в службі таксі під анкетними даними особи, документи якої попередньо викрав, вчинив напад на 35-річну жінку, яку підвозив з нічного клубу. Надалі, оцінивши стан жінки, розбійник завіз її в лісосмугу та, погрожуючи ножем, відібрав золоті прикраси та мобільний телефон на суму 43 тисячі гривень.
 
Зловмиснику було обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із носінням спеціального пристрою.
 
Проте обвинувачений покладені на нього обов’язки не виконав, змінив місце свого проживання, не повідомивши про це суд та працівників поліції. Крім того, намагався наблизитися до місця проживання потерпілої.
 
У зв’язку з викладеним на засіданні 11 червня суд задовольнив клопотання прокурора про зміну запобіжного заходу  обвинуваченому з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою.
 
Судовий розгляд кримінального провадження триває. Нападнику загрожує до 7 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2878