18.08.2021

Розкрадання 5 млн гривень на реконструкції школи – керівнику КП, підряднику та інженеру технагляду повідомлено про підозру

                                                          

За результатами проведених слідчих дій 18.08.2021 Солом’янською окружною прокуратурою повідомлено про підозру керівнику комунального підприємства «Солом’янка-Сервіс», директору підрядної організації та інженеру технагляду за фактом розтрати та привласнення коштів місцевого бюджету, виділених на проведення реконструкції середньої загальноосвітньої школи у Солом’янському районі міста Києва (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Як повідомлялося, комунальне підприємство уклало з підрядною організацією договори на проведення робіт з реконструкції середньої загальноосвітньої школи на проспекті Відрадному у Солом’янському районі міста Києва. Відповідно до договорів вартість робіт становила більше 230 млн грн., які комунальним підприємством перераховані підрядній організації.
 
Надалі директором комунального підприємства разом із уповноваженою особою на здійснення технічного нагляду прийнято та засвідчено акти приймання виконання будівельних робіт, до яких були внесені недостовірні відомості щодо фактичних обсягів та вартостей виконаних будівельних робіт на суму майже 5 млн гривень.
 
Також встановлено, що підприємства, які виступали субпідрядниками, мають явні ознаки фіктивності – не звітували до податкового органу, не мали виробничих та трудових потужностей, а документообіг між підприємствами здійснювався тільки з метою приховання фактів розкрадання коштів місцевого бюджету.
 
18 серпня 2021 року на підставі ухвал суду за адресами офісних приміщень комунального підприємства та підрядної організації були проведені обшуки.
 
Заходи з викриття злочину проведено прокуратурою спільно з СВ Солом’янського УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводу Управління боротьби з фінансовими злочинами ГУ ДФС у м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2063