26.08.2021

У Києві за розтрату судитимуть екс-керівника Держбудкомбінату Управління справами Апарату Верховної Ради

                                          

Печерською окружною прокуратури міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно екс-керівника ДП «Державний будівельний комбінат Управління справами Апарату Верховної Ради України» за фактом розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Слідством встановлено, що між директором державного підприємства «Державний будівельний комбінат Управління справами Апарату Верховної Ради України» та директором однієї з юридичних осіб був укладений договір підряду щодо робіт з будівництва каналізаційних очисних споруд в смт Баришівка.
 
Однак, при складанні та підписанні актів приймання виконаних будівельних робіт підрядчик безпідставно вніс вартість робіт, які не були передбачені умовами договору підряду та проектно-кошторисною документацією.
 
Вказані дії призвели до завищення вартості виконаних робіт на суму близько 900 тис. гривень, що підтверджується матеріалами слідства.
 
Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт скеровано до суду.
 
Санкція статті передбачає покарання від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна..
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Печерського управління поліції ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводу ГУ БКОЗ СБУ.
 
Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1998