10.09.2021

Прокуратура проводить обшуки в Департаменті земельних ресурсів та Апараті КМДА

                                                   

У п’ятницю, 10 вересня 2021 року, Київська міська прокуратурою спільно з Управлінням стратегічних розслідувань у м. Києві ДСР Нацполіції України проводить обшуки в Департаменті земельних ресурсів та Апараті виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом можливих неправомірних дій з боку службових осіб згаданих структур при прийнятті розпорядження та припинення Апарату РНБО України права постійного користування земельною ділянкою по вул. Щусєва у Шевченківському районі м. Києва.
 
Так, в ході слідства встановлено, що на підставі рішення Київської міської ради Апарату Ради національної безпеки і оборони України надано в постійне користування земельну ділянку для будівництва, експлуатації та обслуговування багатоквартирних житлових будинків з підземними паркінгами та об’єктами соціально-побутової інфраструктури.
 
Водночас, на підставі акту обстеження, складеного інспектором Департаменту земельних ресурсів, в якому встановлено відсутність проведення будівництва на загородженій ділянці, без виявлення або фіксування будь-яких фактів порушень вимог земельного законодавства посадовими особами Київської міської державної адміністрації припинено апарату Ради національної безпеки і оборони України права постійного користування ділянкою.
 
Більше того, зазначений акт складений без присутності представників Апарату РНБО України. Будь-які пояснення або документи від них не отримувались.
 
Звертаємо увагу, що з метою встановлення обставин прийняття посадовцями КМДА вказаного розпорядження, прокурорами неодноразово вживалися заходи щодо витребування всієї документації, яка стала підставою для припинення Апарату РНБО України права постійного користування земельною ділянкою, а також інформації щодо відповідальних працівників, які брали участь у процедурі погодження цього рішення.
 
Разом з тим, вказані інформація та документи прокурорам надані не були.
 
З метою відшукання та вилучення документів, які мають доказове значення для слідства, 10.09.2021 у Департаменті земельних ресурсів та Апараті виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) на підставі ухвали суду проводяться обшуки.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2117