09.02.2022

Розкрадання 2,5 млн грн на програмі «Турбота. Назустріч киянам» - підозрюються ексголова тендерного комітету Департаменту соцполітики КМДА та підрядник

                                 

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру ексголові тендерного комітету Департаменту соцполітики КМДА та керівнику підрядного підприємства за фактом привласнення коштів цільової програми «Турбота. Назустріч киянам», шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Згідно із матеріалами досудового розслідування, наприкінці 2018 року, ексдиректор Департаменту соцполітики у змові з головою тендерного комітету та підприємцем розробили злочинну схему заволодіння грошовими коштами, виділеними рішенням Київської міської ради в межах Київської міської цільової програми «Турбота. Назустріч Киянам».
 
Так, ексголова тендерного комітету забезпечив проведення двох тендерів за штучними умовами, у зв’язку із чим договори на поставку медичних виробів (засобів особистої гігієни) було укладено із підконтрольним підприємством, за завищеними цінами.
 
У такий спосіб ексдиректор Департаменту соцполітики, ексголова тендерного комітету та керівник підрядного підприємства привласнили грошові кошти територіальної громади на суму понад 2,5 млн гривень.
 
Нагадаємо, раніше за фактом розкрадання 2,5 млн грн прокуратура повідомила про підозру ексдиректору Департаменту соцполітики КМДА.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СУ ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводження ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2210