08.05.2024

Загибель людей біля зачиненого укриття у Деснянському районі Києва: суд призначив перше засідання за обвинуваченням посадовців КМДА, РДА та керівництва лікарні

                        

Деснянський районний суд м. Києва призначив до розгляду справу за обвинуваченням директора Департаменту муніципальної безпеки Київської міськдержадміністрації, першого заступника голови Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації, директора медзакладу та його заступника у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки ( ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Посадовців обвинувачують у тому, що вони не проконтролювали стан укриттів та їх доступність населенню, внаслідок чого 1 червня  2023 року біля зачиненого укриття у Деснянському районі загинули дві жінки та дитина, ще 7 людей отримали травми різного ступеня.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що загиблі та травмовані після сигналу «Повітряна тривога» намагались потрапити до укриття, розташованого в приміщенні «Центру первинної медико-санітарної допомоги №3» Деснянського району, однак двері укриття були зачинені.
 
Всього визнано потерпілими від кримінального правопорушення 11 осіб. Потерпілими є родичі загиблих та люди, які травмувалися внаслідок вражаючих факторів від вибуху уламків ракети.
 
Від них надійшли цивільні позови про солідарне стягнення із обвинувачених матеріальної та моральної шкоди в розмірі понад 10 млн. грн.
 
Перше судове засідання відбудеться у Деснянському районному суді 30 травня 2024 року о 12:00.
 
Публічне обвинувачення у суді підтримуватиметься прокурорами Деснянської окружної прокуратури м.Києва.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 289