09.10.2014

Прокуратура відсудила у недобросовісного орендаря 30 га землі у селищі Троєщина

    

Київський апеляційний господарський суд підтримав позицію прокуратури Деснянського району та залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким земельну ділянку вартістю понад 113 млн гривень в селищі Троєщина повернуто з незаконного користування громаді столиці.

У 2002 році Київрада надала в оренду столичному підприємству вказану ділянку для будівництва індивідуальних будинків котеджного типу.

Втім, перевіркою встановлено, що в порушення вимог земельного законодавства у 2004 році на підставі додаткової угоди у договорі оренди було змінено межі цієї ділянки, чим фактично було надано нову землю. При цьому новий проект відведення землі не розроблявся та не погоджувався контролюючими органами, як того вимагає закон.

Прокуратура Деснянського району звернулася до суду з вимогою визнати недійсною угоду про внесення змін до договору оренди та зобов’язати підприємство повернути землю з незаконного користування.

У липні поточного року Господарський суд задовольнив позовні вимоги прокуратури у повному обсязі. Суд апеляційної інстанції залишив це рішення без змін.


Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 5402