14.12.2016

Офіційного дистриб’ютора відомої тютюнової компанії викрито на ухиленні від сплати податків

    

Під процесуальним керівництвом Київської місцевою прокуратури № 6 м. Києва, співробітниками слідчого управління фінансових розслідувань Державної податкової інспекції у Печерському районі Головного управління Державної фінінспекції у м. Києві викрито протиправну діяльність одного з найбільших операторів України з продажу тютюнової продукції.
 
Встановлено, що службові особи підприємства, здійснюючи продаж тютюнових виробів на території м. Києва та Київській області у великих обсягах, не відображали такі операції в податковому обліку. Водночас, податкова звітність подавалась з мінімальними показниками операцій. Окрім цього, вказані особи, шляхом проведення маніпуляцій з касовими апаратами умисно ухилялись від сплати акцизного збору.
 
В ході проведення обшуків правоохоронцями виявлено понад 8 мільйонів гривень готівки, отриманих від незаконної діяльності, записи чорнової бухгалтерії, печатки фіктивних підприємств, комп'ютерну техніку.
 
За вказаним фактом розслідується кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) КК України.
 
Слідчі дії тривають.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 4470