08.02.2017

Прокуратура міста Києва домоглася реальної міри покарання для колишнього чиновника та його спільника, викритих у хабарництві

    

Завдяки принциповій позиції столичної прокуратури Апеляційним судом м. Києва засуджено до 5 років позбавлення волі екс-начальника відділу Дніпровської районної ради за обвинуваченням у хабарництві, а його спільника – до 3 років позбавлення волі  - за пособництво у вчиненні цього злочину.
 
Установлено, що посадовець, перебуваючи у 2008 році на посаді начальника відділу правового забезпечення Дніпровської райради, разом з посередником вимагав та одержав від представника приватного підприємства 25 тисяч доларів США хабара за прискорення процедури переукладання договору оренди нежитлових приміщень.
 
Вироком Дніпровського районного суду м. Києва від 16.12.2014 екс-посадовця райради було визнано винним в одержанні неправомірної вигоди у великих розмірах за відсутності ознак хабарництва, а його спільника у пособництві цьому злочину. Разом з тим обох зловмисників суд першої інстанції звільнив від покарання у зв’язку з закінченням строків давності.
 
Не погоджуючись з кваліфікацією дій засуджених та призначеним покаранням, прокуратура міста Києва оскаржила вказаний вирок в апеляційному порядку.
 
За наслідками апеляційного розгляду, апеляційну скаргу прокурора задоволено, вирок суду першої інстанції скасовано та постановлено новий, яким посадовця райради визнано винним за ч. 2 ст. 368 КК України та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 3 роки, з конфіскацією всього належного йому майна.
 
Його спільника визнано винним за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 368 КК України та засуджено до покарання у виді 3 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 3875